Hoppa till innehåll

Årets första cuptävling

Giro Himledalen Tempo och Linje i Varberg står i helgen som värd för årets första deltävlingar i SWE Cup för landsvägscyklisterna, på lördag 22 maj körs tempolopp och på söndag 23 maj är det linjelopp. Maifracing har totalt elva cyklister anmälda till tävlingarna, sex av dem kör tempoloppet medan alla elva startar i söndagens linjelopp.

På lördag får regerande mästaren i tempo, Jacob Ahlsson ta på sig mästartröjan inför Giro Himledalens Tempo. Foto: Micke Fransson/teambild.se

– Det ska bli kul att ta på sig mästardräkten på lördag, säger regerande svenske mästaren i tempolopp, Jacob Ahlsson.
– Jag siktar på seger men det kommer inte bli någon lätt uppgift, motståndet ser hårt ut med bland annat en dansk, Martin Toft Hansen, som är bra på tempo och så givetvis lagkompisen Hugo Forssell, berättar Jacob.
Laguppställningen i Maifracing på Giro Himledalen Tempo är förutom Jacob och Hugo, Niklas Jagerstål, Emil Lundmark och Jacobs bror Jonathan Ahlsson i herrklassen, i damklassen är Felicia Israelsson anmäld i tempoloppet.

Till linjeloppet så får Felicia sällskap av Amanda Mikaelsdotter i damelit och bland herrarna så kör de fem ovan nämnda Maifcyklisterna tillsammans med Alex Johansson, Albin Stålberg, Lukas Vernersson och Samuel Lord.
– Vi har inte tävlat i dessa trakter tidigare, och det är kul att det kommer en ny arrangör, säger Jacob Ahlsson.

– Banan ser kuperad ut, kanske inte några jättebackar men den ser rolig ut när man ser banprofilen, den verkar vara lite som banan i Burseryd och det passar oss, beskriver Jacob.
– Jag tror på en bra chans till seger för oss, kommenterar han möjligheterna för laget på söndagen.
tävlingarna körs med utgångspunkt i Skällinge utanför Varberg, tempoloppet på lördagen är 28 km för både damer och herrar. På söndagens linjelopp kör damerna 102 km och herrarna 148 km.