Hoppa till innehåll

Dags för Axamo och Kinnekulle

Då Xamera Cups andra deltävling på Mantorp Park fick flyttas på grund av pandemiläget så blev det ett något längre uppehåll mellan tävlingarna för landsvägscyklisterna än vad som var planerat, men nu är det äntligen dags för landsvägstävling igen. Xamera Cup kör i helgen två deltävlingar, på fredag är det Axamo Ring, gokartbana utanför Jönköping, som tar emot cyklisterna och på lördag kör man på Kinnekulle Ring som är en racingbana utanför Götene.

Hugo Forssell, Maifracing vann första deltävlingen i Xamera Cup 2021. Foto: Micke Fransson/teambild.se

Maifracing har nio cyklister anmälda till båda tävlingarna, i damklassen gör Felicia Israelsson efter att ha kört några tävlingar i Danmark årsdebut på svensk mark och kör tillsammans med Amanda Mikaelsdotter. I herrelitklassen är sju cyklister från Maifracing anmälda, segraren från första deltävlingen på Linköpings Motorstadion, Hugo Forssell får sällskap av Albin Johansson, Jacob Ahlsson, Emil Lundmark, Niklas Jagerstål, Lukas Vernersson och Jonathan Ahlsson.

De två banorna man kör på i helgen är av två olika karaktärer, gokartbanan Axamo Ring är smal och knixig med ett antal hårnålar medan Kinnekulle Ring är en traditionell racingbana som går i lite kuperad terräng. På Axamo Ring är dessutom herrelitklassen uppdelad i två kvalheat där 20 cyklister går vidare till finalheatet.

– Cyklisterna är laddade för tävlingarna i helgen, säger Maifracings sportchef Lars Wahlqvist.
– Det är ju två olika bantyper, dessutom är det lite annorlunda upplägg med kvalheat och final på fredag, men jag tycker vi har cyklister för båda bantyperna och vi har goda segerchanser både på fredag och lördag, berättar Lars.

Tävlingskalender Xamera Cup för 2021:
18 april Linköpings Motorstadion
14 maj Axamo Ring, Jönköping
15 maj Kinnekulle Ring, Götene.
T B A Mantorp Park

Mer information om Xamera Cup finns på: