Hoppa till innehåll

JSM-brons till Felicia

Felicia Israelsson tog hem ett JSM-brons när SM i linjelopp kördes på Tierp Arena i helgen och i herrseniorklassen blev Jonathan Ahlsson bäste Maifracingcyklist med en åttondeplats.

Felicia Isrelsson, Maifracing, blev trea efter segraren Alma Johansson, Mölndals CK och Felicia Bengtsson, CK Bure i damjuniorklassen. Foto: Micke Fransson/teambild.se

En glad Felicia Israelsson klev upp på prispallen efter ett lopp där hon stod för mycket av dragjobbet bland juniortjejerna, men på upploppet så kunde hon inte riktigt matcha segraren Alma Johansson, Mölndals CK och tvåan Felicia Bengtsson, CK Bure.

I herrseniorklassen kom nio Maifracingcyklister till start och man hade siktet inställt på en topplacering men det blev inte riktigt som tänkt.

– Nej, det blev lite stolpe ut, sa sportchefen Lars Wahlqvist efter loppet.
– Vi skulle ha haft med någon mer cyklist där framme när Jonathan kom iväg i tätgruppen, och så blev det inte riktigt som tänkt, men cyklisterna är unga så det är bara att komma igen.

Jonathan Ahlsson blev bäste Maifracingcyklist i SM för herrsenior som kördes på Tierp Arena. Foto: Micke Fransson/teambild.se


Jonathan Ahlsson som satt med i en åttamannagrupp mot slutet av loppet kände sig ganska pigg när det var fyra, fem varv kvar berättade han efter loppet.

– Men jag blev tröttare ju närmare mål vi kom och när först Victor Hillerström Rundh attackerade och när sedan Tobias Ludvigsson och Lucas Eriksson försökte jaga ifatt så kände jag att jag inte orkade hänga med, säger Jonathan.

Victor Hillerström Rundh som tävlar för CK Hymer höll undan in i mål med Richard Larsén, Serneke Allebike som tvåa och Lucas Eriksson, Gånghester CK som trea. Joanthan slutade på åttonde plats medan övriga placerade Maifracingcyklister var Hugo Forssell som tia, Niklas Jagerstål, 38:a, Jacob Ahlsson 57.a och Albin Stålberg 58:a. Alex Johansson, Lukas Vernersson, Samuel Lord och Albin Johansson.

Bröt gjorde också Maifracing enda damsenior, Amanda Mikaelsdotter, hon klev av efter knappt halva loppet som CK Hymer vann även det genom Carin Winell.